Vietimme ysäribileitä viime viikonloppuna. Hyi saatana, kuka oikeesti voi kuunnella Haddawaytä, boodapadipaa tai kalakalakuttaa? Miksi ihmeessä farkut on jumalauta johonki kainaloon asti, siis sellaset pappahousut. Ihmettelinkin ysärivaatteita selatessani, että miten kummassa farkut joiden koko on 40 voi näyttää koolta 36? Siksi koska ne vedettiin TODELLA ylös, niin että mikä raikas? Eli lantio oli kapeempi, koska housut vedettiin niin ylös asti. Siksi niitä napapaitoja kehtas pitääkki, koska housut tuli vastaan ja paljasta ihoa ei sitte ollutkaa niin paljon kun voi olla nyt, jos laittas nykyisten farkkujen kans samaisen napapaidan. Hyi saatana, ällöttävää.

Minkä takia housujen lahkeet olivat niin lyhyet? Oliko sillon kuraa enemmän? Minkä takia sukat olivat valkoiset ja oliko silkkikangastakki jotenki mieluisampi ja mukavampi päällä? Saiko sillä naisia? Nukahtiko nainen söpömmin Krouvista tullessa silkkitakkikaverin olalle kuin farkkutakkisen. Miksi kusiluistimet on niin kolhon näköset? Minkä takia iso heiluva kalevalankoru on tyylikäs? Miksi rippipaita oli kokoa 40 vaikka (uskokaa tai älkää) olin ihan hoikassa kunnossa? Rillimallit ainakin tytöille oli sama, kaikki kävi Tammistosta hakemassa sellaiset ympyräiset silmälasit, joissa ei ollu mitää särmää. Anteeksi vaan. Mä en käyttäny, paitsi sillon ku piti päästä krouviin. Se oli kuukaa niin, että mä menin 15-vuotiaana Sannan silmälasit päässä ravintolaan. En juuri eteeni nähny. Mutta kuulemma näytti jumalattoman ison bleiserin kans niin aikuselta. Ilpo ja Markku häikäänty siitä nuoren aikuisen tyylistä, että menivät ihan sekaisin ja päästivät sisään. Ja aina kotiin lähdettäessä huikkasivat perään "hyvää yöllä". Me oltiin 15-vuotiaita!!

Meillä oli autos viltti mukana siltä varalta ettei päästy sisälle. Siinä sit oltiinkin, jos kysyttiin paperit ja sloganin "non autos" - jälkeen olikin sit ihan liisterissä ja että mitäs nyt. Mutta ei meidän takia koskaan kotiin tarvinnu menny, kyllä me sisälle päästiin tavalla tai toisella. Olipas se jännää aikaa. Sit siellä riehuttiin 2 vuotta. Vuotta ennenkö täytettiin, meiltä tultiin pyytää paperit loppuillasta suoraan pöydästä. Uuuups, juuh ei oo. Heti tiesi että we are so busted. Meidät vietiin keittiön kautta yläkertaan ja etuovesta ulos. Ilpo ja Markku oli vähän nolona, mitä v*****... Oltiin mekin vähän. Mut viä nolompia me oltiin sitten ku oltiin täysikäsiä ja mentiin ekaa kertaa vuoden tauon jälkeen takaisin. Heh, ilman silmälaseja ja bleisereitä. Ihan omina itseninä. Muina itseninä.

90-luvuilla baareissa oli jännää, nyt se on vähän että nähty mikä nähty. Ei siellä tapahdu enää sellasta mitä ei olis tapahtunu. Krouvista sentäs tultiin kerran pää alaspäinki ulos. Ei kuitenkaa liiallisen humalatilan vuoksi, vaan sen takia koska Koskenkorvalaisilla oli outo tapa iskee tyttöjä (kantaa ne pois väärin päin ja suorin vartaloin). Siinä oli ketutki ihmeissään.

Mutta voin kertoa että palaaminen samaan aikaan samojen ihmisten kanssa oli hubaa. Haddaway, boodapadipaa ja kalakalakutta tanssitti kuuteen asti ja en muista olisinko 2000-luvulla tanssinu niin paljon. Papereita ei kyselty, paita kinnas ja kalevalakoru heilu kaulas. Sivuluisu, hot shots, kilju, pinkcat, lippis toimivat ja viinikellarissakin tuli käytyä. Kommandotyylillä.. Vieläku olis saanu pöpilä ajoilta tuttua ikkuna windusta homma olis ollut bueno. No oli se nytkin. Kiitos kaikille osallistujille, jotka teitte illasta onnistuneen! Mua jännittää edelleen välillä kävellä yökerhoon, jos ne menee ja kysyy paperit.. Oudolle hymylle ja pälyilevälle katseelle en voi mitään. Ne ovat jääneet ysäristä..